Velox Systems

Експерти в корпоративните технологии
Велокс ООД е компания с дългогодишен опит в областта на ИТ и мрежовата инфраструктура, техническата поддръжка, виртуализацията, IP телефонията и изграждането на кол центрове. Нашите клиенти са сред водещите компании в България и региона, включително големи търговски, финансови, производствени и ютилити организации.

Експерти в областта на ИТ инфраструктурата и ИТ поддръжката

Top

СИГУРНОСТ

ВелоксСИГУРНОСТ

ЕКСПЕРТИЗА В СФЕРАТА НА ИНФОРМАЦИОННАТА СИГУРНОСТ

 

Екипът на Велокс внедрява оборудване, софтуер и политики в сферата на сигурността, които са изцяло съобразени със специфичната среда при клиента. Ние разчитаме на познанията и опита си, както и на доставчици, предлагащи продукти за сигурност с доказано качество като Cisco Systems, TrendMicro, AVG и други.

 

Като цяло мрежовата сигурност помага да защитите Вашата бизнес препутация, която е един от най-значимите ви активи.

 

КАКВО Е МРЕЖОВА СИГУРНОСТ И КАК ВИ ЗАЩИТАВА?

 

Днес в интернет има множество заплахи за мрежовата сигурност на една компания. Най-често срещаните сред тях са:

 

 • Вируси, червеи и троянски програми
 • Spyware и adware
 • Атаки от типа Zero-day, наричани също zero-hour
 • Хакерски атаки
 • Атаки от типа DoS (Denial of service – отказ от услуги)
 • Кражба на данни
 • Кражба на идентичност

 

КАК РАБОТИ МРЕЖОВАТА СИГУРНОСТ?

 

За да разберем мрежовата сигурност, е важно да разберем, че няма едно решение, което да ни защити от всички заплахи. Всяка компания има нужда от множество нива на сигурност. Ако едно се провали, друго ще остане работещо.

 

Мрежовата сигурност се осъществява посредством хардуер и софтуер. Софтуерът трябва да се обновява и управлява постоянно, за да защитава фирмата от увеличаващия се брой заплахи.

 

Всяка система за мрежова сигурност се състои от множество компоненти. В идеалния случай всички те работят заедно, което минимизира поддръжката и подобрява сигурността.

 

КОМПОНЕНТИТЕ НА МРЕЖОВАТА СИГУРНОСТ ЧЕСТО ВКЛЮЧВАТ:

 

 • Антивирусен и анти – шпионски софтуер
 • Firewall решение, което да блокира неоторизирани достъп до вашата мрежа
 • Система от типа IPS (Intrusion prevention systems), която да идентифицира бързо – развиващи се заплахи като zero-day или zero-hour атаки
 • Virtual Private Networks (VPN) за осигуряване на защитен отдалечен достъп

 

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА МРЕЖОВАТА СИГУРНОСТ ЗА БИЗНЕСА?

 

Вашата компания може да спечели много от добре развитата мрежова сигурност. Ще бъдете защитени от критични заплахи, които биха могли дори да доведат до спиране на бизнеса ви и ще осигурите продуктивна среда на вашите служители. Не на последно място мрежовата сигурност ще ви помогне да посрещнете важни регулаторни изисквания, защитавайки надеждно данните за вашите клиенти, както и да ограничите вероятността от правни действия във връзка с кражба на данни.